Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Ostajalle

Maksun pyytäminen ennakkoon on usein merkki siitä, että kyseessä on huijausyritys. Sinulle saatetaan ehdottaa, että siirtäisit rahat esimerkiksi Western Unionin, MoneyGramin tai Escrow'n kautta tai pankkisiirrolla. Nämä vaihtoehdot ovat kuitenkin epäluotettavia, sillä ne mahdollistavat sen, että vastaanottajapuoli lunastaa rahat väärennetyllä henkilöllisyystodistuksella. Jos näin sitten käy, on rahojen takaisin saanti jälkikäteen todennäköisesti mahdotonta. Siksi suosittelemme, ettet koskaan lähetetä rahaa etukäteen.

Sinulle saatetaan myös ehdottaa maksutavaksi Paypal -maksua, jossa ostaja toimittaa sähköpostiisi toimivan linkin. Viesti näyttää aidolta, mutta ohjaa sinut vain Palpalin näköiselle sivustolle. Älä siis koskaan siirrä rahaa Paypalin kautta tuntemattomalle ostajalle.

Lähettäessäsi rahaa ennakkoon tuntemattomalle vastaanottajalle otat tietoisen riskin.
Nettimokki tarjoaa alustan kaupankäyntiin, mutta ei ole kaupan osapuoli eikä toimi rahoittajana tai välimiehenä. Jos saat sähköpostin tai muun yhteydenoton, jonka aitoutta epäilet, ota yhteys asiakaspalveluun.
Sähköpostitse tai puhelimitse toimitettavat liitteet kuten ajoneuvon paperit (rekisteriote, huoltokirja tms.), ovat helposti väärennettävissä. Ne eivät takaa ajoneuvon myyjän henkilöllisyyttä, eivätkä ole todiste siitä, että myyjä todella omistaa kyseessä olevan ajoneuvon.

Myyjälle

Myös myyjänä sinun kannattaa suojautua huijausyrityksiltä. Esimerkiksi shekkiä emme suosittele hyväksyttävän maksuvälineeksi. Se saattaa olla katteeton. Jos kuitenkin vastaanotat shekin (usein ulkomailta), jonka summa on sovittua ostohintaa suurempi, kyseessä on mitä todennäköisimmin huijausyritys. Älä missään tapauksessa siirrä "ylimenevää" osaa takaisin, sillä shekki saattaa olla varastettu tai väärennetty.
Vaikka sähköpostin lähettäjä näyttäisi tutulta tai muuten aidolta, ei siihenkään voi varmuudella luottaa. Lähettäjätiedot on nykytekniikoilla helppo väärentää. Näin toimivat usein huijarit, jotka pyrkivät saamaan haltuunsa luottamuksellista tietoa kuten luottokortin numeroita, salasanoja tms. tai harhauttamaan ostajaa esimerkiksi tarjoamalla välimiespalvelua.
Nettimokki toimii markkinapaikkana, joka tarjoaa käyttöliittymän ja palvelintilan luokitelluille ilmoituksille. Kaikki ostotapahtumat ja sopimukset ovat täysin ostajan ja myyjän välisiä. Sivustolla voi kuitenkin esiintyä ulkopuolisten rahoitus- tai vakuutuspalvelujen mainontaa.

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.